Geboorte taart Thijs

Geboorte taart

Geboorte taart Thijs
Geboorte taart Thijs

Wat gaat de tijd ineens hard! Alweer bijna een jaar geleden en ik moet alweer gaan nadenken over een eerste verjaardagstaart voor mijn zoon . Daarom wil ik zijn geboorte taart nog even aan jullie laten zien. Het kaartje is ontworpen door Liseth Blitz van Blitzontwerpt. Het kaartje is voor mij inspiratie geweest om deze mooie taart bij te maken.

Invriezen

Omdat ik hoogzwanger niet zoveel zin had om lastminute nog een taart te gaan bakken, heb ik besloten deze rond de 37 weken te maken en in te vriezen. Dat invriezen gaat echt heel erg goed, ook als je bijvoorbeeld nog een stukje over hebt, kan je deze nog prima een tijdje in de vriezer bewaren. In mijn geval was dat dus nog ruim 6 weken, voordat ik de taart ging serveren.

Ik heb de taart de avond voordat ik hem wilde gaan aansnijden alvast in de koelkast gezet om te ontdooien. Door het afsmeren en daarna bekleden van de taart wordt de cake die in de taart zit luchtdicht verpakt en droogt deze niet uit. Daardoor was deze taart echt heel erg lekker, ook na het invriezen.

Meer informatie vind jeĀ hier.