Masterclass ‘Johnny Stork’

Omdat je nooit uitgeleerd bent wilde ik al een hele tijd eens een gravity defying cake maken. Dat is een cake die als het ware vliegt en je je echt afvraagt: hoe zit dit in elkaar? Afgelopen zondag had ik dan ook eindelijk de kans om zo’n soort taart te maken! Wat was dat gaaf om te doen zeg!

Gravity defying

Gravity defying cakes zijn taarten die als het ware vliegen boven de tafel. Je vraagt je echt af hoe kan dit? Ik kan niet alles verklappen, maar om zo’n taart te kunnen maken heb je een goede stevige constructie nodig. Dat is in feite je basis waarop je gaat bouwen en die mag niet instorten. Samen met een goed ontwerp is dit de basis van je taart. Vervolgens is het opbouwen en boetseren.

Masterclass van Dirk Luchtmeijer

De masterclass ‘Johnny Stork’ die ik heb gevolgd duurde ongeveer 8 uur, maar dan was de constructie al gemaakt, cake al gebakken en het fondant al gekleurd. Je kan je voorstellen dat je uiteindelijk het dubbele tot driedubbele aan tijd kwijt bent om zoiets te maken. Maar wat gaaf om een keer gemaakt te hebben! De tips & trucs die ik geleerd heb zal ik zeker meenemen in mijn eigen taarten.

Wat heb ik uiteindelijk met de cake gedaan? Bij mijn collega’s op het werk gezet, die hebben lopen smullen!